Susisiekite: +370 650 53 381

Roboto staliaus privalumai baldų pramonei

2022 20 balandžio0
Industrial-robot-carpenter-RoboMill.jpg

Roboto staliaus privalumai baldų pramonei

Ne paslaptis, kad baldų gamybos sektorius susiduria su kvalifikuotų darbuotojų stygiumi ir komplikuota jų paieška. Geriausi bei turintys daug patirties baldų gamybos meistrai metams bėgant praranda savo atidumą ir greitį, o jauni darbuotojai – neskuba rinktis staliaus profesijos. Dėl anksčiau minėtų priežasčių gamintojai susiduria su problema – kaip pagaminti daugiau ir kokybiškiau – nedidinant darbuotojų skaičiaus. Būtent tam – sukurtas staliaus funkcijas atliekantis robotas – RoboMill. Sėkmingą šio roboto taikymo patirtį turi baldų gamybos įmonė „Medienos era“.

Robotas stalius RoboMill baldų gamyboje padeda keturiais būdais:
• Leidžia geriau panaudoti ir paskirstyti esamų darbuotojų potencialą;
• Vykdant įmonės ir gamybos plėtrą sumažina naujų kvalifikuotų darbuotojų poreikį;
• Padeda gerinti gaminių kokybę;
• Paspartina gamybos laiką.

Baldų gamybos darbuotojai gali padaryti daugiau dirbdami kartu su robotu. Tokiu atveju, žmonės atliks aukščiausios kvalifikacijos ir kūrybingumo reikalaujančius darbus. Robotu aprūpinta darbo vieta bus patraukli jauniems darbuotojams – joje neliks monotoniškų ir pavojingų užduočių.

Staliaus funkciją atliekantis robotas leis:
• Pagaminti daugiau per tą patį laiką;
• Greičiau atlikti gamybos užsakymus;
• Geriau planuoti gamybos srautus;
• Sumažinti nuostolius dėl kokybės problemų, t.y. gaminių broko taisymas, žaliavų eikvojimas, papildomas darbas dėl klientų nepasitenkinimo.

Pasitelkite robotą ir padidinkite esamos komandos produktyvumą. Toks sprendimas padės kur kas labiau nei dar vienos gamybos staklės. Roboto įsigijimas – sprendimas, kuris padės susidoroti su dabar kylančiomis ir ateityje galimomis problemomis bei padidins konkurencingumą. Žmogiškuosius išteklius taupantys sprendimai – puikios ateities strategijos pagrindas. Tikrai neverta riboti verslo plėtros priežastimi „trūksta žmonių“. Apie robotus verta pagalvoti kiekvienam sėkmingam baldų gamintojui, kuris šiuo metu yra „užsivertęs“ užsakymais.
Kiekvienas dėl per didelio gamybos apkrovimo nepriimtas užsakymas yra ateities plėtros galimybių atsisakymas. Šiuo metu į rinkos paklausą netinkamai reaguojantys gamintojai praranda ženklų konkurencinį pranašumą. Vieno baldų gamintojo nepagamintus užsakymus įvykdys konkurentas. Efektyvūs gamybos procesai yra vienas reikšmingiausių ir plėtrą garantuojančių konkurencinių pranašumų šiuolaikinėje rinkoje.

 

Robotas stalius RoboMill

Staliaus funkciją atliekančio roboto RoboMill atveju – toje pačioje vietoje atliekamos kelios baldų detalių apdirbimo funkcijos. Baldų gamybos įmonės „Medienos era“ pavyzdys rodo, kad sutaupomas komponentų pernešimo į kitą gamybos vietą laikas. Robotui staliui atliekant kelių įrengimų funkcijas geriau panaudojamas ir gamybos plotas.

Pramoninis robotas – sprendimas verslams, kurie nori kontroliuoti situaciją:
• Aktyviai spręsti žmogiškųjų išteklių problemas;
• Nuolat didinti konkurencinį pranašumą;
• Vykdyti aktyvią įmonės plėtrą.
Domitės galimybe padidinti baldų gamybos produktyvumą? Kreipkitės ir surasime tinkamiausią sprendimą!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *